查看: 9308|回復: 220
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想問下cpu果d

我而家打online game有時會lag lag地..想問下cpu果d係咪唔多ok..
順手問埋windows優化大c有冇用..
係咪幫到手..

回復

WINDOWS優化大師我就唔知有冇用啦= =a
但係你粒U同顯卡都已經係過時野黎= =a
另外我想問下你有冇清塵?有的話對上果次係幾時=.=??
因為過熱都會影響到..
回復 支持 反對

WINDOWS優化大師我就唔知有冇用啦= =a
但係你粒U同顯卡都已經係過時野黎= =a
另外我想問下你有冇清塵?有的 ...
s15ooooo 發表於 17-8-2011 17:31

冇清過..自問我對p.c呢d係唔識...
其實架機買左1-2年到..
次次開機會勁大聲= ="
回復 支持 反對

冇清過..自問我對p.c呢d係唔識...
其實架機買左1-2年到..
次次開機會勁大聲= =" ...
hohi259 發表於 17-8-2011 17:33

哇= =半年清一次對我黎講都算耐喇..你...買左1~2年都冇清過= =..
咁搞法,一打開肯定勁多塵..你都係渣渣林打開個機箱清清佢先吧啦= =||
大聲的話係指風扇定係其他聲??如果風扇的話就應該冇問題~
回復 支持 反對

哇= =半年清一次對我黎講都算耐喇..你...買左1~2年都冇清過= =..
咁搞法,一打開肯定勁多塵..你都係渣渣林 ...
s15ooooo 發表於 17-8-2011 17:36

嗯..得閒清1次先..
我諗係風扇掛..?
1開機果下會勁大聲=_=
另1問 如果想打機順番小小..有冇d cpu顯卡推介=]
因為呢架機借我自己儲錢的...
無記錯用左2千幾
回復 支持 反對

嗯..得閒清1次先..
我諗係風扇掛..?
1開機果下會勁大聲=_=
另1問 如果想打機順番小小..有冇d cpu顯 ...
hohi259 發表於 17-8-2011 17:41

諗係風扇聲=口=....果下好大聲係嗶一聲定點-口-...
CPU/顯卡的話
由於你INTEL關係-.-一換連塊板都要換埋...
你都係打下機果D姐= =a amd果d就得..
AMD PHENOM II X4 955<~唔一定到到有貨-.-但樂天果到寫住大量現貨-.-不過係灣仔..
顯卡的話560TI吧...PC GAME大多都中效/以上都OK
顯卡想1000蚊左右的話就550TI吧
回復 支持 反對

諗係風扇聲=口=....果下好大聲係嗶一聲定點-口-...
CPU/顯卡的話
由於你INTEL關係-.-一換連塊板都要換埋.. ...
s15ooooo 發表於 17-8-2011 17:51

唔係嗶一聲..嗶一聲我開機1定會有..
果個聲嘈到死-.- 不過等耐小小咪細聲番.
其實INTEL姐係唔好野黎-口-?
我呢架係砌機黎的
回復 支持 反對

唔係嗶一聲..嗶一聲我開機1定會有..
果個聲嘈到死-.- 不過等耐小小咪細聲番.
其實INTEL姐係唔好野黎 ...
hohi259 發表於 17-8-2011 17:59

INTEL當然好..
但係你粒U過舊..所以就算換返同樣INTEL CPU既SOCKET都唔一定相同..
另外果D聲既問題就可能要等暗雲SAMA了0_0~~聲果方面我諗佢實清楚過我-口-"
回復 支持 反對

INTEL當然好..
但係你粒U過舊..所以就算換返同樣INTEL CPU既SOCKET都唔一定相同..
另外果D聲既問題就可能 ...
s15ooooo 發表於 17-8-2011 18:31

想請問下..仲有冇其他野要換-口-
好似CPU 顯卡果d..
1d人話得..1d人話唔得@@
其實我有時打下機上下fb咁姐..
可唔可以俾個list我@@
唔該哂你
回復 支持 反對

想請問下..仲有冇其他野要換-口-
好似CPU 顯卡果d..
1d人話得..1d人話唔得@@
其實我有時打下機上下f ...
hohi259 發表於 19-8-2011 19:48

冇記錯的話<~可能有錯
你粒U用既版應該會係DDR2..所以一換的話除左HDD,機箱之外..全部都要買過= =..
LIST的話冇問題,但你預算幾多??
回復 支持 反對